#860202

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Σημαντική συμμετοχή του Ιωσήφ – Λαζάρου Χατζητιμοθέου, δικηγόρου και επιστημονικού συνεργάτη της Ακαδημίας μας στο 2ο Συνέδριο μεταπτυχιακών φοιτητών & υποψηφίων διδακτόρων του ΑΠΘ. Θεσσαλονίκη, 20-21 Μάιου 2016, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών




Ο κ. Χατζητιμοθέου στη διάρκεια παρουσίασης της εισήγησής του


    Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδα-κάσης», εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά της στο εκλεκτό μέλος της Συγκλήτου επιστημόνων κ. Ιωσήφ-Λαζάρου Χατζητιμοθέου, καστοριανό νομικό και δικηγόρο, ο οποίος το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, συμμετείχε με μια άκρως ενδιαφέρουσα και επίκαιρη επιστημονική εισήγηση στο 2ο Συνέδριο Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων, που διοργάνωσε η Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον χώρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ.
      Ειδικότερα, ο κ. Χατζητιμοθέου, τελειόφοιτος του -Συνεδρίας με θέμα «Το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση –  Η συντα-γματικότητα της  μείωσης των συντάξεων ενόψει της ΟλΣτΕ 2287-90/2015», με θεματικό αντικείμενο το θεμελιώδες δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση σε συνάρτηση βέβαια με τις αποφάσεις 2287-2290/2015 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που εξέτασαν το μείζον ζήτημα της συνταγματικότητας ή μη των περικοπών που έχουν επιβληθεί στις συντάξεις δυνάμει των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων. Τόσο το αποτέλεσμα της ερευνητικής διαδικασίας όσο και η ανάπτυξη των πορισμάτων της εισήγησης άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων τόσο στο προεδρείο όσο και στο σύνολο των παρευρισκομένων, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τόσο για την τοπική κοινωνία της Καστοριάς όσο και για την Ακαδημία μας.
     Το εν λόγω συνέδριο αποτέλεσε σημείο συνάντησης και ανταλλαγής επιστημονικών θέσεων μεταξύ εξειδικευμένων νομικών επιστημόνων ενώ αναπτύχθηκαν πρωτότυπες εισηγήσεις επί καίριων ζητημάτων που ανακύπτουν κατά την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ελληνική αλλά και τη διεθνή έννομη τάξη.
 


Το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου